10 Aralık 2007 Pazartesi

Pulitzer Ödüllü

Hindistan'da Union Carbide adlı ABD şirketinin kimyasal madde fabrikasından sızan zehirli gazlar, çok sayıda kişinin ölmesine ya da sakat kalmasına yol açtı.
Güney Asya'daki tsunamı felaketinde yakınlarını kaybeden bir kadının acısını görüntülediği bu kareyle Pulitzer kazandı




Mustafa Bozdemir (1983) 30 Ekim 1983'te Koyunören'de meydana gelen depremde, bir anne 5 çocuğunun cesetleri önünde gözyaşı döküyor.



Çocuğuyla birlikte ABD askerlerine esin düşen bu genç adam minik oğlunu böyle yatıştırmaya çalışıyor.
Frank Fournier (1985) Kolombiya'daki Nevado del Ruiz yanardağının püskürttüğü lavların 25 bin kurbanından biri de Omayra Sanchez'di. 3 gündür sular içinde kalan 13 yaşındaki Sanchez bu kare çekildikten kısa süre sonra öldü. Bu fotoğraf Fournier'ye Pulitzer kazandırdı




Beyrut'taki kamplarda katledilen Filistinli mülteciler...

Çin'de meydana gelen Tiannanmen olaylarında çekilen bu fotoğraf hem olayların simgesi oldu hem de Cole'a Pumitzer kazandırdı.

Pakistan'daki kampa hayata veda eden bir Afgan mülteci çocuk cenazesi için hazırlanıyor






Kyoichi Sawada (1966) ABD birlikleri Güney Vietnam'da Vietkong'lu ölü bir askeri sürüklüyor. Tanık olduğu dehşet yüzünden aldığı ödüllere sevinemeyen Sawada 1970'te Kamboçya'da öldürüldü
Güney Vietnamlı polis şefi Nguyen Ngoc Loan, Viet Kong'lu olduğundan şüphelendiği genci gözünü bile kırpmadan böyle öldürdü.
Stanley J. Forman (1975) Marlborough Caddesi'nde yangın... Binada çıkan korkunç yangından kurtulmak için yangın merdivenine koşan Diana Bryant adlı genç kadın ve Tiare Jones merdivenin çökünce çaresiz bakışlar altında aşağıya düştü. Bryant o anda öldü. Küçük kız ise hayatta kalmayı başardı. Bu kare Stanley J. Forman'a Pulitzer ödülü kazandırdı.









Yasushi Nagao (1960) Japon Sosyalist Parti lideri Asanuma, sağcı öğrenciler tarafından idam edilmeden bir kaç dakika önce Nagao'nun objektifine böyle yansıdı.






Hiç yorum yok: